Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌گوید اگر بخواهیم آموزش مهارتی را اصلاح کنیم باید توجه خود را به سمت پایه‌های آموزش عمومی ببریم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی برنامه «به وقت ایران»، آموزش و مهارت سوژه جدیدترین قسمت برنامه زنده و تلویزیونی «به وقت ایران» در شب گذشته یکم تیرماه با حضور ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مشکلات اصلی جامعه ما بیکاری است

مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در سخنانی اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی جامعه ما بیکاری است و این سوال به وجود می‌آید که چرا این جامعه با این همه تحصیل‌کرده، بیکار دارد. تک بعدی بودن جوان‌ها، مدرک محوری، فرهنگ جامعه و... از جمله عواملی است که باعث شده است کمتر مهارت کسب شود.
وی ادامه داد: مدرک گرایی باعث انحراف در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای نیز شده است. همچنین دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و علمی و کاربردی برای تامین مالی به سمتی رفتند که پول در آن باشد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس بیان کرد: یکی از ضعف‌های ما در کشور این است که بر اساس نیاز عمل نکردیم و باید به سمت مهارت عملی برویم. همچنین در مراکز فنی و حرفه‌ای فاجعه‌ای در حال رخ دادن است چراکه هنرآموز ندارند و واقعا در خطر هستند.
ویس کرمی افزود: یکی از مشکلات ما سیاستگذاری است و سیاستگذاری‌ها هم سیاست زده و سلیقه زده است. همچنین سیاست‌ها متکی به فرد است در حالی که مجلس باید به گونه‌ای قانونگذاری کند که همه بتوانند آن را اجرا کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید فرهنگ کار را به جای میزنشینی ترویج کنیم به عنوان مثال مهندس کشاورزی باید کار کند نه اینکه پشت میز بنشیند. همچنین فرهنگ تولید کنندگی به جای مصرف‌کنندگی و خلاقیت به جای تقلید باید در دستور کار دولت جدید قرار بگیرد.

ما از علم روز دنیا عقب نیستیم

محمدرضا آهنچیان مدیرکل برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم که مهمان اینترنتی این برنامه بود در سخنانی عنوان کرد: اشتغال یک پدیده چند وجهی است و سازمان‌های آموزشی باید با هماهنگی مستقیم با یکدیگر روی زمینه مهارتی افراد نیز کار کنند تا سرمایه انسانی ارزشمندی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بهتر است بازار کار تقاضای خود را اعلام کند و دانشجو بر اساس آن وارد بازار کار شود. ما دانشگاه‌هایی با ماموریت‌های متفاوت داریم و این‌ها باید در مسیر خود نیرو تربیت کنند.
مدیرکل برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم خاطرنشان کرد: توجه به این نکته ضروری است که ما از علم روز دنیا عقب نیستیم چراکه برنامه‌های درسی با دقت کافی و روزآمدی رصد می‌شود و اعضای هیات علمی دانشگاه آن‌ها را بررسی می‌کنند. همچنین افراد باید بدانند که درس خواندن زمینه کسب مهارت است و باید درس بخوانند.

اصلاح آموزش مهارتی در گرو توجه به پایه‌های آموزش عمومی

ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای بیان کرد: چندین نوع آموزش مهارتی داریم که در بخش‌های مختلف صورت می‌گیرد، اما من معتقدم اگر بخواهیم آموزش مهارتی را اصلاح کنیم باید توجه خود را به سمت پایه‌های آموزش عمومی ببریم.
وی ادامه داد: آنچه که مهم است این است که آموزش مهارتی در کشور سابقه طولانی دارد و به راحتی نمی‌توان درباره آن حرف زد چراکه قابل بحث است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای تاکید کرد: اگر ما بخواهیم نتیجه بگیریم باید این سوال را مطرح کنیم که چه سرمایه‌گذاری‌هایی برای ارتقای کیفیت آموزش مهارتی صورت گرفته است؟ اگر بهترین نوع آموزش را هم ارایه کنیم، اما بخش‌های دیگر همسو با این آموزش نباشد، نتیجه نمی‌گیریم.
صالحی عمران افزود: آموزش مهارتی خوب آموزشی است که با کار همراه باشد و خبر خوب این است که دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای مهارت کسب می‌کنند و وارد بازار کار می‌شوند.
وی عنوان کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد نیروی کار جامعه در حال حاضر فاقد مهارت هستند و به نظر من یکی از مهمترین سیاست‌گذاری‌هایی که باید در دولت بعدی مورد توجه قرار بگیرد ساماندهی و آمایش آموزش مهارتی است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خاطرنشان کرد: در دنیا روی آموزش کوتاه مدت غیررسمی مهارتی تاکید می‌کنند، اما ما نه در حالی که این اتفاق می‌تواند به جامعه و افراد کمک کند.
برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه‌کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روز‌های یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شبکه آموزش برنامه به وقت ایران صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران رییس دانشگاه فنی و حرفه ای پایه های آموزش عمومی ابراهیم صالحی آموزش مهارتی صالحی عمران ویس کرمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۸۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا احمدی سنگری در نشست رؤسای دانشگاه‌های گیلان و مسؤولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با اشاره به اینکه در این نشست حل مشکلات کشور نیازمند روحیه جهادی است، اظهار کرد: گیلان در مقایسه با دیگر استان‌ها در حوزه آموزش وضعیت مطلوبی ندارد و نیازمند این است تا متخصصان و دانشمندان در این حوزه ورود کنند.

وی با تاکید بر اینکه در شورای آموزش عالی استان اولویت‌ها باید تبیین و از نظرات عالمان و نخبگان در این نشست‌ها بهره‌مند شد، افزود: در استان ظرفیت‌های علمی و آموزشی بسیاری داریم که باید از آنها بهره‌مند شویم، اولویت‌های آموزش عالی در استان احصا و باید علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با بیان اینکه باید از ظرفیت هر ۱۳ نماینده استان در رفع چالش‌ها و تقویت ساختار حوزه آموزش عالی بهره‌مند شد، اضافه کرد: در حوزه کشاورزی، اقتصاد دریا محور و نساجی ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد که نیازمند اقدامات ارزشمند در حوزه آموزش عالی است.

احمدی با تاکید بر اینکه باید از نیروهای کارآمد، متخصص و متعهد در دانشگاه بهره‌مند شد، تصریح کرد: خیلی مهم است که تولید علم کارآمد باشد، علمی مفید است که در راستای پیشرفت کشور، انقلاب و نظام باشد و این امر با تربیت نیروهای کارآمد محقق می‌شود.

دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با بیان اینکه دانشگاه باید در تصمیم‌سازی‌های استان حرف اول را بزند، افزود: باید برخی تصمیم‌گیری‌های استان را به دانشگاه بسپاریم، طرح و پیشنهادها در راستای مهارت‌افزایی دانشجویان و اشتغال پس از فارغ‌التحصیلی باید از پژوهش‌های دانشگاهیان باشد.

کد خبر 6099898

دیگر خبرها

  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • تربیت نیروهای متخصص جهادی از نیاز مهم سیستان و بلوچستان
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • توجه به آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها کشور را سروسامان می‌دهد
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است